Menu Sluiten

Veiligheidscoördinator gezocht?

Bent u ook in orde met de veiligheid op de werf?

Naast de verplichtingen op het vlak van energieprestatie zijn er ook wettelijke verplichtingen op het vlak van veiligheid. Om het risico op arbeidsongevallen in de bouwsector te verminderen moet een veiligheidscoördinator worden aangesteld. Vanaf dat ten minste twee aannemers tegelijkertijd of na elkaar werken uitvoeren is dit verplicht.

17321 bko ramsel 2

Meer dan enkel verplichtingen nakomen

Wat mag u van deze veiligheidscoördinator verwachten?

Zowel tijdens de ontwerpfase als bij de uitvoering zorgen wij dat aan alle wettelijke verplichtingen inzake veiligheid wordt voldaan. We stellen het veiligheids- en gezondheidsplan, het coördinatiedagboek en het postinterventiedossier op.

We voldoen aan alle wettelijke kwalificaties om een correct advies te leveren en volgen voortdurend bijkomende opleidingen om een overzichtelijk en gedocumenteerd werfverslag op te stellen. Maar onze uitgebreide praktijkervaring komt zeker ook goed van pas bij de veiligheidscoördinatie. Investeren in veiligheid hoeft niet ten koste te gaan van de vlotte vooruitgang van de werken. Wij vinden steevast oplossingen die beantwoorden aan de wettelijke regels en evengoed praktisch haalbaar zijn om het werkcomfort en de vlotte voortgang van de werken niet in het gedrang te brengen.

Ontwerpfase

Voor de start der werken wordt er door de veiligheidscoördinator ontwerp een veiligheids- en gezondheidsplan (VGP) opgesteld. Dit veiligheids- en gezondheidsplan omvat de risico’s, gevaren en veiligheidsmaatregelen waarmee de aannemers tijdens de uitvoering van het project rekening mee moeten houden.

Tijdens de werken

In de uitvoeringsfase zal de veiligheidscoördinator de nodige werfbezoeken plannen. Wanneer er tijdens deze inspecties inbreuken op het vlak van veiligheid worden vastgesteld, dan worden deze ter plaatse met de betrokken partijen besproken en wordt er constructief naar oplossingen gezocht. De verslagen zijn beknopt en beperkt tot de essentie !

Na de werken

De veiligheidscoördinator maakt na de werken het postinterventiedossier (PID) op. Het PID van een bouwwerk omvat alle elementen die nuttig zijn voor de veiligheid en gezondheid van personen die later werkzaamheden zullen uitvoeren aan het gebouw. Denk hierbij aan plannen, technische fiches, onderhoudsvoorschriften en handleidingen dewelke tijdens herstellingswerken, verbouwingen of onderhoud nuttig kunnen zijn.

Samenwerken

Even kennismaken?

Meer info over de wettelijke verplichtingen en de rol van de veiligheidscoördinator vindt u hier. Bespaart u zich liever het lees- en opzoekwerk, dan hoeft u ons enkel even te contacteren om een duidelijke toelichting en meteen een vrijblijvend prijsvoorstel te ontvangen.

Vermeldt u er aub meteen even bij of u ook een energieberekeningstabiliteitsstudie of een van onze andere rapporten of certificaten nodig heeft? We maken dan met plezier een aangepaste offerte op maat die deze verschillende oplossingen combineert.

    privacybeleid.

    Samenwerken

    U bent architect?

    Wij werken rechtstreeks voor bouwheren en aannemers, maar op regelmatige basis ook in onderaanneming voor architecten.

    Architecten mogen van ons gedetailleerde rapporten en studies verwachten die tijdig worden opgeleverd en vooral een vlotte samenwerking op lange termijn.

    Neem contact op

    Telefoonnummer

    014 49 02 92

    E-mailadres

    [email protected]