Menu Sluiten

Het goede nieuws

Na een stabiliteitsstudie is bijna elk ontwerp technisch haalbaar!

Met onze gespecialiseerde stabiliteitsstudies zorgen we ervoor dat zelfs de meest gedurfde ontwerpen technisch haalbaar zijn. Onze expertise strekt zich uit van traditionele tot creatieve bouwprojecten, waarbij veiligheid en innovatie hand in hand gaan.

vsdp aarschot-PhotoRoom-PhotoRoom

HERSELT
Bouwen van een woning
EPB, veiligheidscoördinatie, stabiliteit

Sterk rekenwerk voor een stevige basis

Dragende muren slopen, een creatief nieuwbouwontwerp met zwevende structuren of een bouwkundige uitdaging? Wij weten perfect wat mogelijk is zonder aan de stabiliteit van het gebouw te raken.

We zijn immers gespecialiseerd in het opmaken van stabiliteitsstudies op maat voor nieuwbouw- en verbouwprojecten en dat voor de meest uiteenlopende gebouwen en bouwmethodes. Of u nu een woning, appartementsgebouw of ander pand wilt bouwen of verbouwen, wij rekenen heel precies uit hoe ver u op architecturaal vlak kan gaan.

Een stabiliteitsstudie voor houtbouw

Stabiliteitsstudies en energieberekeningen maken voor houtbouw en houtskeletbouw is een specialisatie op zich, maar ook net iets voor ons. Over houtbouw hebben we in de loop der jaren zowel uitgebreide theoretische als praktische knowhow en ervaring opgedaan. Geen creatief architecturaal ontwerp is té uitdagend of gedurfd.

Wij weten perfect welke lasten uw houten constructie zal kunnen dragen om een stabiele en duurzame bouw te garanderen.

HERSELT (K Ramsel FC)
Bouwen van een voetbalkantine
EPB, veiligheidscoördinatie, stabiliteit

Wat je kan verwachten

Hoe wij een stabiliteitsstudie maken

Onze aanpak in stabiliteitsstudies combineert technische nauwkeurigheid met praktische bouwoplossingen, waarbij elk project uniek en veilig wordt benaderd.

1. Ontwerp en Analyse

We starten met het intekenen en benoemen van de dragende structuuronderdelen, gevolgd door een gedetailleerde lastenberekening en dimensionering. Dit vormt de basis voor een stevig en veilig ontwerp.

2. Controle en verfijning

Het voorontwerp wordt gecontroleerd en aangepast in samenwerking met de architect. We verfijnen de berekeningen en details zoals wapeningsstaal en structurele verbindingen voor optimale stabiliteit.

3. Visualisatie en overdracht

Het eindresultaat is een duidelijk plan dat de aannemer en architect in één oogopslag kunnen herkenen. We bezorgen je eveneens een meetstaat en wapeningsborderel.

Samenwerken

Even kennismaken?

Heeft u een bouwproject in gedachten en wilt u een EPB-studie laten opstellen of advies inwinnen om een ambitieus E-peil te behalen? Zoekt u een bouwkundig ingenieur om een stabiliteitsstudie te maken voor uw creatief ontwerp of een veiligheidscoördinator die niet alleen over de veiligheid op de werf waakt, maar meteen ook ter plaatse de staving voor EPB nakijkt? Neem contact op om een afspraak te maken online of bij ons op kantoor.

  privacybeleid.

  Samenwerken

  U bent architect?

  Wij werken rechtstreeks voor bouwheren en aannemers, maar op regelmatige basis ook in onderaanneming voor architecten.

  Architecten mogen van ons, binnen een vooropgestelde termijn, gedetailleerde rapporten en studies verwachten en kunnen rekenen op een vlotte samenwerking op lange termijn.

  Neem contact op

  Ons adres

  Lange Nieuwstraat 34b,
  2260 Westerlo

  Telefoonnummer

  014 49 02 92

  E-mailadres

  [email protected]