Menu Sluiten

ENERGIEPRESTATIE EN BINNENKLIMAAT (EPB)

Geraakt u nog wijs uit de vele verplichtingen voor energie?

Wanneer u bouwt of verbouwt, kan u niet ontsnappen aan de vele regels inzake energiezuinig bouwen. Er zijn namelijk heel wat verplichtingen inzake energie waar u rekening mee moet houden, maar geraakt u er nog wijs uit?

Kort samengevat moeten alle nieuwe woningen sinds 2006 aan de energieprestatieregelgeving voldoen. Die worden steeds strenger zodat tegen uiterlijk 2021 alle Vlaamse woningen het BEN-niveau bereiken door een bepaald E-peil te behalen.

20216 Fiema Hoevenstraat 5

Wie we zijn

Haal het maximum uit uw woning

Wij zijn ervaren EPB-verslaggevers gespecialiseerd in energetische studies voor nieuwbouw of renovatie van zowel residentiële als niet-residentiële projecten. Dat doen we voor traditionele bouwmethodes, maar we hebben ook de knowhow om energetische studies te maken voor alternatieve bouwmethoden met ecologische (isolatie-)materialen en technieken.

Precieze Analyse

In functie van het ontwerp, de technieken en de gebruikte bouwmaterialen berekenen wij of de voorgestelde maatregelen de geëiste energetische normen behalen. Zo weet u vooraf welke investeringen er nodig zullen zijn. Verder kunnen we ook het vermogen van uw warmtepomp gedetailleerd bepalen door middel van een warmteverliesberekening.

Advies en begeleiding

Wilt u iets verder gaan dan de wettelijke normen en verplichtingen? Ook om een ambitieuzer E-peil te behalen, kan u op onze expertise rekenen. Wij leveren u duidelijk advies op maat van uw wensen. Ook tijdens het bouwproces bieden wij graag de nodige ondersteuning.

Meetbare Resultaten

Alle ontvangen gegevens worden verwerkt voor het afronden van de EPB-verslaggeving. Indien van toepassing voeren we de luchtdichtheidstesten en ventilatieverslaggeving uit om tot een definitief resultaat te komen. De bekomen meetresultaten worden uiteindelijk verwerkt in de EPB-aangifte.

22133 Peeters - Moeremans 2
19222 Peter Van den Bergh 2

Blijven zoeken tot de juiste oplossing is gevonden

Wilt u iets verder gaan dan de wettelijke normen en verplichtingen voor energie? Ook om een ambitieuzere E-peil waarde te behalen, kan u op onze expertise rekenen. Wij leveren u precies en duidelijk advies waarmee u exact weet hoe u uw lage-energiewoning of passiefhuis kan realiseren.

Hoe we het aanpakken

Uw project in deskundige handen

Bent u benieuwd wat onze energieberekeningen te vertellen hebben over uw bouwproject?
We bezorgen u op eenvoudig verzoek een vrijblijvend prijsvoorstel om uw energiestudie te maken.

Wij steken heel wat energie in onze studies!

Er worden steeds meer nieuwe energiezuinige toestellen en bouwtechnieken ontwikkeld en ook de regelgeving en premies wijzigen voortdurend. Daarom volgen wij de marktontwikkelingen en nieuwe wetgeving op de voet. Zowel van traditionele energiebesparende maatregelen als van state-of-the-art technologie zijn wij helemaal up-to-date.

3-in-1 service

Heeft u niet alleen een EPB-berekening nodig, maar ook een stabiliteitsstudie, dan bent u bij ons helemaal aan het juiste adres. Onze expertise omvat namelijk zowel EPB als stabiliteit en veiligheidscoördinatie en dat voor traditionele bouwprojecten én houtbouw!

Samenwerken

Even kennismaken?

Heeft u een bouwproject in gedachten en wilt u een EPB-studie laten opstellen of advies inwinnen om een ambitieus E-peil te behalen? Zoekt u een bouwkundig ingenieur om een stabiliteitsstudie te maken voor uw creatief ontwerp of een veiligheidscoördinator die niet alleen over de veiligheid op de werf waakt, maar meteen ook ter plaatse de staving voor EPB nakijkt? Neem contact op om een afspraak te maken online of bij ons op kantoor.

  privacybeleid.

  Samenwerken

  U bent architect?

  Wij werken rechtstreeks voor bouwheren en aannemers, maar op regelmatige basis ook in onderaanneming voor architecten.

  Architecten mogen van ons, binnen een vooropgestelde termijn, gedetailleerde rapporten en studies verwachten en kunnen rekenen op een vlotte samenwerking op lange termijn.

  Neem contact op

  Ons adres

  Lange Nieuwstraat 34b,
  2260 Westerlo

  Telefoonnummer

  014 49 02 92

  E-mailadres

  [email protected]