Menu Sluiten

Wat we doen

Waarom is een blowerdoortest aanbevolen?

Een blowerdoortest is een belangrijk meetinstrument om de luchtdichtheid van een woning te meten. Het doel van de test is om de luchtdichtheid van het gebouw te bepalen en deze te gebruiken voor de resultaten van het S-peil en E-peil in de EPB-regelgeving.

Een blowerdoortest wordt uitgevoerd door een grote ventilator in de deuropening van het gebouw te plaatsen. Vervolgens wordt er lucht uit de woning of juist in de woning geblazen. Door het drukverschil dat hierdoor ontstaat (onderdruk of overdruk) zal lucht, op plaatsen waar zich luchtlekken bevinden, door kieren, scheuren of andere openingen gaan stromen. Met speciale apparatuur kan gemeten worden hoeveel lucht er weglekt en op welke plaatsen dit gebeurt.

 

blowerdoor 1
blowerdoor 2

Samenwerken

Even kennismaken?

Heeft u een bouwproject in gedachten en wilt u een EPB-studie laten opstellen of advies inwinnen om een ambitieus E-peil te behalen? Zoekt u een bouwkundig ingenieur om een stabiliteitsstudie te maken voor uw creatief ontwerp of een veiligheidscoördinator die niet alleen over de veiligheid op de werf waakt, maar meteen ook ter plaatse de staving voor EPB nakijkt? Neem contact op om een afspraak te maken online of bij ons op kantoor.

  privacybeleid.

  Samenwerken

  U bent architect?

  Wij werken rechtstreeks voor bouwheren en aannemers, maar op regelmatige basis ook in onderaanneming voor architecten.

  Architecten mogen van ons, binnen een vooropgestelde termijn, gedetailleerde rapporten en studies verwachten en kunnen rekenen op een vlotte samenwerking op lange termijn.

  Neem contact op

  Ons adres

  Lange Nieuwstraat 34b,
  2260 Westerlo

  Telefoonnummer

  014 49 02 92

  E-mailadres

  [email protected]